Give me that high, like you did last night

Söndagsångest är hemskt, men ännu värre: Måndagsångest! HUR ska man göra för att klara sig undan denna? Jobb på nytt ställe och stressig eftermiddag/kväll för att hinna med både träning Och hästen. Plus lite sömn innan man ska upp och jobba igen. Förra veckan åt jag så himla dåligt, speciellt fre-sön: socker, lite mer socker, fett och ännu mer socker på det. Dock tränade jag bra men det är väldigt surt att falla in i sockerfällan när man kämpar så hårt med träningen. Den här veckan ska jag bättra mig och har planerat lite träningspass och hittat alternativ till frukost, mellanmål och kvällsmat som förhoppningsvis ska hjälpa mig på vägen... Äter just nu väldigt mycket bröd som kanske inte gynnar trimmingen direkt.
 
Såhär ser denna träningsveckan ut:
Måndag: Power och Ridning
Tisdag: Ridning och Dans
Onsdag: Ridning
Torsdag: Power, Hästledig
Fredag: Ridning
Lördag: Ridning
Söndag: Power, Hästledig
 
Eventuellt att jag slänger in något mer pass antingen fredag eller lördag. Jag vill verkligen gå ner dom där sista kilorna, så måste börja tänka på maten mer än vad jag gjort hittills. Har ni förslag på enkla måltider, kommentera! Tänker nog göra ett inlägg i veckan om hur jag gör just nu för att äta smart. Kom igen nu vecka 5, let's go!

Ungdomsdagen 2014

Härligt med söndagkväll, eh...? Gissa vad jag har gjort idag? Jo, vart på Flyinge Kungsgård (En riksanläggning inom ridsport) i Skåne! Det var den årliga ungdomsdagen och självklart drog jag med mig mina godingar från ridklubben och åkte ner. Det bjöds på massa roligheter såsom hoppclinic med Douglas Lindelöw, ponnygalopp, programridning med Jeanna Högberg m.m. Nu tror jag minsann jag har motivation så det räcker till de två sista månaderna med Aira. Storfavoriten var ju självklart Horse1 inslaget!! Deras profilryttare Douglas Lindelöw, Jeanna Högberg och Louise Svensson-Jähde visade upp sina specifika grenar lite. Fantastiska ryttare verkligen!! Dom verkar dessutom vara ett sånt himla härligt gäng, och vem har inte en liten crush på Douglas liksom? Alltså hans humor, såå söt! Ryttarna bytte dessutom hästar och grenar vilket var otroligt roligt att se!
Bästa var ju när Douglas hoppade upp på Jeannas grymt fina Grand prix häst och körde lite moves: hoppsits och långa tyglar... men ändå bra jobbat haha!
Nu ska jag svara på lite annonser angående lägenhet i Stockholm. Ska ju flytta dit april-juni, spännande... ;)

Take my hand and we'll shine

Har haft en riktigt härlig dag! Vaknar upp och inser att gårdagen var på riktigt (berättar någon annan dag). Hade en rejäl sovmorgon och åkte sedan in till stan för att träffa min goa kompis Pelle som jag inte träffat på evigheter känns det som. Vi satt och tjöta i 2 h tills jag märkte att det var dags att åka vidare till gymmet och dansa. Jag var Grym idag om jag får säga det själv! Nu börjar movesen komma tillbaka efter mitt dansuppehåll. Inget slår grym koreografi till riktiga partylåtar! Dock hade jag lite go träningsvärk från gårdagens power. Imorgon blir det vila, torsdag power, fredag vila och lördag dans. + ridningen på det! Det låter bra va? :-) Hade velat köra power på söndag men ska ner till Flyinge då så får väll ta det på måndag istället (:

Efter dansen åkte jag vidare till stallet och kvällsfodrade samt fixade åt min pålle. Hon fick vila idag :) Nu ligger jag här och väntar på att Geordie shore ska börja, världens bästa tv-program!! Bring it on! 



Motivation




I've got that power

Vet inte om jag nämnt att jag börjat träna på gym igen. Eller tja... Har satt min fot där tre gånger änsålänge. Ett pass i söndags (Power, styrketräning), ett igår (Zumba) och ett powerpass idag igen. En gång är ingen gång, två är väll fortfarande lika med 0 I guess, men tre... då börjar det väll ändå bli en vana? Såå himla roligt. "Förr i tiden" körde jag alltid power, eller bodypump som det hette, två gånger i veckan. Jag är verkligen en styrketjej och inte kondition. Trivs som bäst när musklerna verkligen bränner och man står där och tror att man inte orkar några lyft till, men det gör man. Man inser att man är så mycket starkare än vad man tror. Och detta ihop till grym musik + en inspirerande instruktör mitt emot, då kan man ju bara inte klaga! 
 
Målet är ju utan tvekan att få igång detta goa styrkepass två gånger i veckan igen. Jag måste främst stärka mina svagaste muskelgrupper som ryggen, axlarna och benen. Det bästa med power är ju att man kör igenom Alla stora muskelgrupper på bara en timma. Man tränar uthållighet, alltså lyfta lite lättare men under flera minuter, istället för att lyfta jäättetungt i bara några sekunder som de stora typerna i gymmet gör. Och sedan finns det ju ingen bättre känsla än att precis ha gjort ett grymt pass, eller vad säger ni? Nu ska jag ta och skriva lite på min praktikansökan när jag ändå har någon timma till godo innan läggdags. Fredag imorgon, Äntligen!

Summerburst

Nu sitter jag här hemma framför datorn och försöker blogga samtidigt som jag kollar på svt's inslag från Summerburst 2013 på min iphone. Multitasking. Förstår ni huuur pepp jag är på 2014 och allt vad som kommer hända i musikväg?? Alltså alla konserter, blir ju helt till mig! Vill gå på ALLA: SUMMERBURST, Avicii, Robbie Williams, One Direction, Justin Timberlake, Miley Cyrus MED FLERA! Helt galet. Tro det eller ej men house-party-bruden Thilda här har Aldrig varit på Summerburst. Förra året hade jag 0 kr och åren innan det hade jag inte åldern inne (18 års gräns). Men i år alltså... Funderar på att gå i Sthlm istället, verkar vara fett mycket grymmare där. Eller kanske båda städerna? Det skadar ju inte ;) Och tänk alla snygga killar, det är ju precis den typen jag gillar som hänger på sånna här grejer, MUMS haha! Bara längtar till sommaren och jag kommer Lätt vara snyggast efter mina pass på gymmet under våren. Klicka på bilden nedan för att se inslaget hos svt.
 
Ska Ni på summerburst?

1 timmas sömn

Efter all ångest igår så hade jag verkligen svårt att sova. Slutade med att jag sov 1 timma inatt och ni kan ju bara ana hur pigg på livet jag var när klockan ringde 6:30 imorse... Dock blev inte dagen så tokig eller trött som jag trodde. Första jobbdagen gick förvånansvärt fort. Därefter åkte jag till hästen och efter att ha försökt få ut en stoor ensilagebal på gödselstacken så gick även ridpasset bra!! Aira var lite knasig som vanligt och såfort det blir jobbigt så stannar hon upp, trampar på stället och går inte att få fram. Jävla häst haha ;) Red på hackamore och hon går väldigt bra på det, behöver inte fokusera på att hon hänger sig fast i högertygeln utan kan här fokusera på helt andra saker. Självbärighet står just nu överst på listan under ett ridpass.

Fast i ett djupt träsk av tankar...

Just nu står jag inför ett av mina svåraste beslut någonsin... nämligen Aira. Vad ska jag göra? Jag älskar henne såå himla mycket och det är verkligen nu det senaste som vi kommit någonstans med ridningen. Problemet är dock framtiden... Jag vill följa mina drömmar. Jag vill ha den där praktikplatsen på Sony Music i Sthlm. Vid dom tillfällena är hästen bara i vägen. Men den är ju hon som tillfört glädjen i mitt liv det senaste året. Aira är min bästa kompis och att ens fundera på att hjälpa ägaren sälja henne känns... skitjobbigt. Tankarna går hela tiden och det går inte ens ett par timmar innan jag sitter i samma tankar igen. 

Grejen är att Sony Music har en uttagning där man kan få möjligheten att praktisera hos dom i hela 10 veckor. Detta är min dröm, jag tror ingen förstår hur gärna jag vill detta. Det blir liksom kortslutning i hjärnan när jag ska fixa ihop min ansökan, jag vill detta SÅ mycket. Tänk om man får stanna kvar på Sony efteråt? Eller tänk om jag inte får platsen alls... Vad gör jag då? Men jag SKA få platsen, jag är så envis och målmedveten så ni anar inte. Jag har ju redan en fot inne hos Sony så det borde väll spela roll? Efter alla galna Olly Murs Sweden-upptåg tillsammans med skivbolaget så finns det väll ingen goare och mer motiverad människa att välja? Hoppas jag...

Något som också spelar in i Aira-frågan är pengar. Jag har inget fast jobb, jag jobbar som vikarie på förskolor. Det är riktigt dålig lön och min ork till ett jobb som jag inte älskar finns ju inte riktigt där. Jag får jobb i princip varje dag om jag vill men jag känner mer VARFÖR ska jag göra något jag egentligen inte vill? Och det är ju så galet svårt att få ett annat, bättre, jobb. Men jag jobbar ju för att kunna ha kvar Aira. Det är Hon som är drivkraften här. Dessutom var hennes ägare på besök i lördags och hon är ju så himla nöjd att Aira har det så bra. I värsta fall får ju Aira åka tillbaka till ägaren men där kommer hon ju falla ur igen eftersom ägaren inte har tid, vilket är fullt förståeligt. Då är det ju bättre att sälja Aira direkt från mig liksom.
 
Den 20 januari kommer jag veta om jag får praktiken. Det är nog då jag får ta beslutet om Aira. Hjälp mig, har ni tankar, idéer, tips...? Snälla dela med er! Jag behöver minst sagt reda ut mina vilsna tankar lite. 

RSS 2.0