I'll be your strength

Idag jobbade jag på ett av mina favvodagis (ett barn fick näsblod och det spruta blod överallt, skojar inte) och efter det åkte jag till min älskling!! Känslan när hon gnäggar när jag kommer... ååååh underbara häst :))))!! Hon stod och väntade på mig vid grinden när jag skulle hämta henne och samma när jag släppte ut henne igen, hon ville komma in?? gulle! Och när jag skulle fylla på vatten i hagen följde hon efter mig (de 2 nedre bilderna) och ville pussas lite. Finns det någon goare häst? Nej!! :)
 
Idag tömkörde jag henne och hon blir bättre och bättre även om hon gärna går mot mig istället för bort haha. Hon var inte riktigt lika vild som igår, hon bockade bara två gånger ;) Nu ska vi även börja med hönät för hon äter så jäkla fort. Och sen hoppas jag att Bengan kan få in lite halm som jag kan ge min rastlösa häst. Imorgon ska hon få vila (kanske en kort promenad) :)

en helt ny häst?

Har jag glömt att berätta att vi rakat våran pålle? Här har ni iallafall en före och efter bild, hoppas ni ser vilken som är vilken... Dock gör efter-bilden henne ingen rättvisa eftersom den är tagen ur en konstig vinkel haha. Nu är hon ju superljus i pälsen men kommer bli lite mörkare sen när det växer ut nån millimeter. Anledningen till att vi rakade henne var för att hon började bli väldigt svettig av den lilla motionen hon fick samt att hon precis började fälla! Och vi hästmänniskor vet ju att fällning inte är så speciellt roligt...

Yiiiiiiiiha!!

Var hos min pålle idag igen, Amanda ligger hemma i influensa stackarn!! :( Men jag och Aira hade kul som vanligt ;) Jag red i manegen men asså whaaa pigg häst eller vad? damp damp damp hahaha! Innan det blev för mycket rodeo bestämde jag mig för att longera henne och jääääääklar!!!! Hon sprang som en stucken gris ahah, trodde hon skulle gå omkull där ett tag eftersom hon nästan la sig ner i svängarna. Efter det bestämde jag mig för att ge henne lite mindre kraftfoder.... hahah!!
 
Men i hanteringen är hon världens lugnaste, och i hagen kunde hon t.o.m. stå själv medan jag tog in alla andra hästarna :O !! Progress! Imorgon tänkte jag ta och tömköra min rodeohäst, tömkörning en gång i veckan är numera obligatoriskt för oss. Hoppas hon är lite lugnare imorgon haha! Men alltså min goa häst, så himla glad att jag har henne :')!!<3 

Stor besvikelse....

Asså vad är det med fakking jäkla svenska folket???? Denna låten alltså.... Vinnare av mello 2013!!! Om ni inte röstar på Anton Ewald i andra chansen ska jag cutta er!!!!! Visst rösten håller inte alltid men vafan vilken kille, grym röst, asgrymma moves och grymgrymgrym låt!!!! Så rösta förih*lvete!!
 
 
Och min best buddie som har träffat honom... I'm jelly! Och håller med dig, äntligen får han stå i rampljuset!

Flyinge

Wooooh! På lördag drar jag ner till mitt gamla hem (haha) Flyinge!! Ska åka med några andra på ridklubben och ta del av Ungdomens dag med bland annat clinic med min man Alexander Zetterman. Kommer utan tvekan sitta och dreggla på läktaren haha!! Tur att Ewe är med så hon kan vara min wingman ;)

Fina havremoppar!

Vad har jag gjort idag? Jo... slappat! Är helt slut i kroppen efter gårdagens ridpass haha. Träningsvärk och spänningar överallt, kan någon massera mig?
 
Tänkte berätta lite mer om ridpassen igår;
Aira: Först red jag min egna pålle i manegen och jobbade på att hon skulle trampa under sig och inte hänga i bettet. Det är sånt vi får göra nu under igångsättning. Vi travade även en del, hon tycker det är sååå kul!! Och hennes energi ska jag inte klaga på... haha!
 
Julie (högra bilden): Såfort jag satte upp började hon jävlas med mig... Hon gick rätt upp med huvudet som en giraff, jag skojar inte. Jag har ridit ganska många hästar i mina dar som inte riktigt vill gå i form och har därför blivit bra på att hantera detta, men Julie... Det var nått av det värsta jag varit med om, herregud!!! Höll på att ge upp flera gånger men min kompis Julia sa åt mig att fortsätta, så jag fortsatte... Jag travade och galopperade på små volter så hon skulle böja sig runt innerskänkeln och slappna av lite och tillslut kände jag hur hon började ge efter. Ridpasset slutade med att jag kunde samla henne i galoppen och nästan göra piruetter. Så vad lär vi oss av det här ridpasset? Ge inte upp!!
 
Zupé (vänstra bilden): Andra gången jag red denna pojken. Bilden är dock från i måndags men iallafall, han var hur fin som helst!! Jättemjuk och gick på väldigt bra! Men som sagt så är han ganska omusklad så jag känner att han inte riktigt orkar bära sig hela tiden, detta kommer ju dock självklart bli bättre! ;D Jag var väldigt imponerad av Zupé igår, han var som en helt annan häst.

There's nothing like us

Tjooo! Är typ dötrött nu och kroppen känns som spagetti!! Har ridit 3 hästar idag och var i stallen mellan 12-21, så alltså ett bra tag.... Tur att Amanda köpte nudlar i ullared som jag kunde sno ;) Först red ja min älskling och hon var jättefin!!! Sen Julie som inte gav sig för fem öre i början men i slutet kunde jag samla galoppen (sååå stolt!!) och sist så red jag Zupé! Han var superduktig och det ska bli kul när han musklar på sig lite mer och får en dressyrsadel för då ska jag få träna o tävla honom :D I första hand kommer Alltid Aira men om man är så hästgalen som jag är så kan man ju helt enkelt inte bara få nog?!?! Dessutom är jag ändå hästledig 3-4 dagar i veckan eftersom Amanda har hästen då, och vad ska man göra då liksom???? Här får ni en fin bild på lilla Aira som kikar fram i hagen :)) sööööt!!


Dop

Fotade på ett dop till några jag känner idag. Det var supermysigt och deras lilla pojk Filip är verkligen jättesöt och go!! Jag fick några riktigt bra bilder på Filip och här är två av mina favoriter;

Read all about it

Tjena, här sitter jag och övar mina modellskills och inser att jag inte kommer komma långt på den fronten... Kollade på melodifestivalen förut. Am I Impressed? Nej tyvärr. Det enda jag gillade var min goggo Danny ;) Danny i den där svarta kostymen... Ohlala!! Men liksom det är ju tradition att kolla på melodifestivalen. Det är framförallt min och pappas tradition. Vi delar musikintresset här i familjen och kan direkt avgöra vilka som är med och fightas i topp 3 om inte svenska folket dampar och röstar på ex Anna Bergendahl och Malena Ernman som inte har en chans internationellt...

RSS 2.0