Mina dressyrtanter vann!

I söndags var jag på Bulycke och hejade på dressyrtanterna från min klubb. Det var div 1 som gällde och gissa vilka som tog hem 1a platsen? Jo vi såklart ;) Vi kom 2a i omgång 1 och nu 1a. Snart är det final och då kommer vi självklart ta hem det, så fina hästar och duktiga ryttare som vi har!! Lite tråkigt att jag inte kunde vara med på min skadade häst. Vi hade lätt klarat MSV C:2. Dock hade jag tänkt debutera LA:3 för att inte knäcka mig själv ifall det skulle gå åt pipan ;) Här kommer två bilder på finaste Aramis, vem skulle inte vilja ha en sån grymt fin häst? 

K9 Horse Care

Förra veckan fick jag hem tre stycken lådor fulla med K9 produkter. WOW, vet ni hur glad jag var eller? Jag bara rev upp kartongerna, det var som rena rama julafton. Och jag ville testa produkterna på direkten, alla samtidigt!! Fast det gick ju inte... Jag fick även ett grymt fint schabrak som jag inte kan sluta stirra på eller skryta över haha. SÅ FINT!! Tyvärr är ju hästen skadad så har inte hunnit rida med det än. Såhär ser alla deras produkter ut;
Dessa produkter har jag testat änsålänge;
 
- Mirra Shine Pälsglans: Otrolig glans och tovutredning och dessutom luktar den supergott.
- Nano sprayen: Effektiv vårdande spray, brukar använda den i manen som inte riktigt behöver bli lika glansig som svansen. Använder även nanosprayen på ett par problemområden, ser änsålänge ut att funka finfint!
- Aloe vera shampoot: Testade det på hästens sjuka framben. Väldigt drygt schampoo (bra!!) och luktar gott. Benet var skinande rent efteråt och hästen verkade nöjd :-)
- Black out shampoot: Testade detta på mig själv eftersom hästen är fux. Håret fick härlig volym och kändes jättefräscht. Dessutom ser håret inte alls lika slitet ut. Blir sugen på att duscha lite oftare nu, vill ju se om håret lyckas bli lite mörkare efter ett par tvättar :)
Tack K9!! Kan varmt rekommendera dessa produkter, det finns inte alls något negativt att säga. Tänker aldrig använda något annat till min häst i fortsättningen, och tycker att du ska göra detsamma sak så spring och köp!! Återförsäljare hittar ni på http://www.k9horse.com/ och så finns ju självklart produkterna i Ullared till mycket bra priser! :) Har Ni testat produkterna någon gång? Vad tycker/tyckte ni?

Nästan frisk pålle!!

Svullnaden har gått ner betydligt och är nästan helt borta. Dock värmer hon fortfarande lite i både ben samt hov men inte mycket. Kollade hältan och hon visade inget på böjt spår, Jippie (Hon passade på att ta några bocksprång när hon kunde haha)!! Ringde veterinären och diskuterade lite med henne. Hon tyckte vi skulle köra på med lite skritt och trav och se vad som händer. Blir det sämre får vi åka in med henne. Men hon ska iallafall få ha snabbandage på sig om nätterna för att hjälpa till lite så nu får jag "äntligen" användning av mina Back on track paddar och Veredus-snabbandage. Dock måste man ju vänja in hästen med BoT innan man kör all in och det blir istället vanliga paddar nu ett par nätter. Jag tycker det ser ganska gosigt ut :)) Vi var ute och promenixade i 10 minuter och hjälp vilken energi. Om jag inte hade hållt i henne hade hon flygit till månen utan tvekan!!
Och snacka om att hästen är rastlös... Såhär såg det ut i boxen idag. Och i hennes "höhink" i hagen har jag lagt några stenar så den inte ska blåsa iväg. Några av dessa stenar hade hon fått för sig att plocka ur... Alltså haha man kan ju undra vad hon håller på med?? Granen var även borta från hagen men den hade bara blåst iväg ett par meter. Det var dock inget bajs i krubban (WHOOO!). Får alltid ett gott skratt när jag är i stallet ;)

Learn to love again

Här kommer tre superbra nya låtar som jag spelar sönder just nu. Såå grymma, helt klart värt att lyssna på;
 
 
 

Pantene hårinpackning

Fick hem denna idag från Pantene. Ska testa den såfort mina L'óreal och Garnier-produkter är slut. Ska bli kul att testa den och se hur den funkar på mitt färgade slitna hår ;) Har inte hittat någon inpackning som verkligen verkligen är outstanding. Leder just nu gör Garniers inpackningar, vi får väll se om Pantene slår dem?

You're used to always getting what you want

Imorse hade jag utsläpp på stallet, alltid lika kul att gå upp tidigt... Nja. Men världens bästa Mira morgonfodrade åt mig för att jag fixade Zupé igår så hon slapp komma till stallet. Tjänster & gentjänster! Gå upp tidigt är det värsta jag vet, jag måste få sova. Jag fixade i stallet och Airas ben såg lite bättre ut som tur var. Varför kan hon inte bara bli frisk? ååh!! Hon tycker ju det är så tråkigt att stå där i lilla sjukrutan :( Men at least så kan ju inte någon av de andra hästarna sparka henne där ;) Aira var väldigt pigg idag och ville gärna springa såfort jag ledde henne men icke sa nicke, hon får nöja sig med skritt ett litet tag till. I hagen har jag iallafall lagt in en gran så hon har lite att göra. När jag kom hem från stallet la jag mig faktiskt och sov. Sov mellan 13-17, och detta händer ganska ofta. Jag förstår inte hur jag kan vara så trött och matt i kroppen hela tiden, vad tror ni? :/ Slänger in en bild från torsdagens träning med Zupé;

Film från träningen i torsdags

Här kommer en film från hoppträningen i torsdags. Jag är väldigt nöjd måste jag säga! Det enda var väll att jag inte fångade upp honom efter den turkos/svarta oxern och han kom då väldigt fort över studsen. Denna banan var det sista vi gjorde den lektionen; efter att ha tränat på alla hinder var för sig så satte vi ihop det till en bana. Efter sista studsen trodde jag att jag hade glömt något eftersom Augusta var så tyst, men hon visste helt enkelt inte vad hon skulle säga bara för hon tyckte det var så bra haha (för att vara jag som egentligen är dressyrtant)! Jag tror det gick bra i slutet för att jag mer tänkte på vad jag gjorde och skulle göra. När jag hoppar blir det lätt att min hjärna säger såhär: FORT ÖVER HINDRET BARA SÅ VI FÅR DET ÖVERSTÖKAT OCH SÅ FÅR VI HOPPAS ATT JAG INTE RAMLAR AV. Ja, ungefär så. Tack Evelina för att du filmade!
 
 

Det går framåt

Gjorde som goa Karin Warnmark och jämförde bilder som jag själv tagit under olika år av Gothenburg Horse Show för att se hur och om jag har utvecklats inom fotandet. Jag skummade igenom mina hundratals bilder och valde ut en av de bästa från varje år som ni kan se nedan. Vet dock inte vart jag lagt mina bilder från tidigare år än 2008 samt mina 2011 bilder, hmm... 2012 var jag inte på plats av en anledning. Har ni provat fota sport inomhus någon gång? Det är en helt annan sak än att fota utomhus vill jag säga. Men vad tycker ni, har jag blivit något bättre? Och i år hoppas jag på ännu bättre bilder! 

If you're not ready, don't do it

Idag har jag inte gjort någoting, bara tittat på tv och sovit. Jag vaknade 5 imorse och var superpigg men visste att jag inte kunde gå upp då för då hade jag varit en vandrande zombie. Så nu sitter jag och min lilla franska bulldogg Ella och chillar på livet. Måste iväg till stallet om knappt en timme eftersom en hovslagare ska kolla om det är en hovböld som spökar. Funderar på att ta med Ella men hon brukar ju bara äta upp hästarna haha! Hon är en farlig krokodil som ni kan se...


Whatever you call me

Tjoo! I förmiddags skrev jag ihop en artikel till en tidning, vi får la se om den kommer med.... ;) Annars idag så har jag lyckats ta hand om två hästar, ta in alla hästar samt kvällsfodra på bara 5 timmar! Vilket tempo!! Aira såg mycket bättre ut i benet och var inte lika halt, åh vad glad jag är! Vi myste massor och jag skurade rent hovarna samt tjärade och oljade dem. Vissa frågar mig "varför gör du så? Vad är det för något?" osv. Jag tjärar (inuti) samt oljar (utanpå) en gång i veckan för att hovarna ska hålla bättre. Jag är uppvuxen med detta så det är en självklarhet för mig, gör inte ni sånt?

Efter att jag hade fixat med min skadade pålle så tog jag en tur ut i skogen på en pigg Zupé. Vi travade och galopperade lite och jag hoppades att han inte skulle kasta av mig haha. Han var jättesnäll och väldigt fin faktiskt och jag klarade att sitta ner i traven några steg, stolt! Hans trav är så sjukt stor så man spenderar mer tid i luften än i sadeln när man försöker sitta ner... ;)


Halt häst...

I fredags hittade jag min totto helt svullen i vänster framben. Jag hittade inga sår, hon var inte halt så vi motionerade lite i hopp om att svullnaden skulle gå ner, vilket den inte gjorde. i lördags såg det likadant ut och igår gick jag ner till Tork och bad dem kolla henne. Vi kan ju säga såhär att jag såg hältan när jag sprang bredvid hästen. Fyf*n vad tråkigt alltså!!! Tyckte väll att det var för bra för att vara sant allt det här med de fantastiska dressyrträningarna. Och vi som skulle vara med på maskerad-küren om knappt två veckor. Men jaja, det är väll bara att gilla läget antar jag.
 
Vi har inte tagit ut någon veterinär än utan ställer henne i en liten sjukhage (tyvärr) ett par dagar samt masserar in det svullna benet med kylbalsam. Jag hoppas verkligen bara hon har fått en liten smäll eller att hon sträckt sig, för inte en enda människa eller häst tycker väll det är kul med hältor och skador?? Ush, men jag hoppas att Aira bara skojar med oss för hon hittar alltid på en massa konstiga saker ha ha.

Catago helt enkelt.

Igår var min goaste whadri i Ullared (Jag var mentalt förstörd för att jag inte kunde följa med). Jag spammade henne med sms för att hon inte skulle glömma titta om mina efterlängtade Catagoskydd fanns i strl Full. Sist vi var i Ullared fanns de bara i cob, så mitt liv var liksom förstört. Men så smsar hon en bild på dem och jag går runt med världens fånigaste leende resten av dagen. Dessutom fick hon också med sig ett par vita och bruna Catagoboots hem. DU ÄR BÄST, tack!! Och om ni inte visste det så kostar skydden endast 450 kr och bootsen 60 kr i Ullared, jämfört med det dubbla i alla andra affärer. (Älskar bilden, charmig!)

Shopping till hästen @ ikea & Myone

Imorse väckte mamma mig och frågade om jag skulle med till ikea. Jag menar, vem vill inte åka dit? Det är ju svennebananernas mekka om inte annat. På just ikea blev det inte så mycket förutom två små lådor samt en diskborste. Efter ikea åkte vi till nyöppnade Hööks i Bäckebol och jag dregglade över lite saker men lyckades att inte köpa med något hem över huvudtaget, stolt! Jag Måste spara pengar till mässan. Dock provade jag ut lite säkerhetsvästar och kom fram till att Racesafe västen var både snyggast och skönast. Tänkte dock köpa en begagnad eftersom 2,500 kr är ganska saftigt och jag behöver inte ens en väst, det är mamma som tvingar mig (Första gången hon lägger sig i mitt hästeri). Någon som har en svart i strl Adult S liggandes hemma?
 
Sen åkte vi vidare till Biltema där jag egentligen skulle köpa en trimmer till Aira men eftersom den jag ville ha inte fanns så var jag ju tvungen att köpa något annat för att inte ha åkt dit i onödan haha (Detdärblevenväldigtlångmening...). Fick med mig liniment, tjocka Bruna gummiband, en hovpensel och en svettskrapa, saker jag faktiskt behövde. Sista stoppet blev Myone där jag fick med mig ännu ett rosa hönät (Har redan 3, bästa!) och smakprov på foder. När jag kom hem var jag ganska trött...

På jobbet! (:

Tjo, lite sähär snabbloggning medan jag har rast här på jobbet. Blev ingen bloggning igår eftersom jag jobbade hela dagen, kom hem och sov och sen hade jag möte med mina älsklingar i webbgruppen inför Horse Show!

Idag ska jag rida i paddocken hade jag tänkt om hon inte är för trött. Hon har varit väldigt seg den senaste veckan, beror nog på att hon är brunstig samt sätter päls! Så lite hänsyn får man ju ha :) men vi hörs sen! :)


Toppenpass i paddocken idag

Tjo! sitter och äter müsli och dricker Yorkshire tea nu samtidigt som jag bloggar och fixar lite saker inför horse show. Red ett härligt dressyrpass på min tjockishest (nä hon är inte tjock) idag i paddocken. Trots att hon är lite småseg nu när hon brunstar och fäller så gick det galet bra!! Behöver inte göra så mycket lösgörande på denna hästen, hon är redan som spagetti. Vi övade på våra dagliga tempoväxlingar samt gångartsbyten. Fick även in lite öppnor, slutor och skänkelvikningar i Alla gångarter. Fick komplimanger av två på stallet om att det såg väldigt fint ut när jag red. Alltid lika roligt att höra sånt, duktig pålle!
 
Fick nog av mina tyglar idag eftersom dem glider hela tiden, så jag gjorde en fet knut på varje tygel; Nu lär dom inte glida mer ;D Jag är bra smart ibland alltså!
 
Pratade precis med min förhoppningsvis blivande dressyrtränare. På måndag kör vi igång och om det känns bra så kommer jag fortsätta rida för henne. Jag har aldrig ridit någon dressyrlektion på Aira så det ska bli spännande. Lotta heter tränaren och är utbildad dressyrdomare, så jag känner typ att om någon  vet hur det ska se ut så är det ju hon? Väldigt trevlig och glad människa också, kommer nog bli super :) Och nu har jag inte frågat Amanda om jag kan ta Aira på måndag men jag tror inte det är några problem, eller Amanda? (Gammal bild)

Weeey, Gratis är gott!

Idag har jag varit helt ledig; Från att lämna huset alltså. Inget jobb och ingen häst, rätt skönt såhär ibland så man får sova ut och göra lite annat som måste göras (Kolla på The Ellen Show, Kardashians etc. haha). Nej men allvarligt talat, har mailat runt lite idag och skaffat mig min första sponsor wiiiie haha. Okej inte långsiktig sponsor utan bara en engångsgrej vad jag vet nu iallafall. Kommer berätta mer när jag får produkterna. Företaget skickade även med extra produkter som vi kan ha som priser nu i Div 1 för ponny som kommer hållas på Torslanda RK den 4 maj samt 8 juni. Bra va? Lite stolt här :)

One way or another

Tjo! 
Gårdagen tillbringades i stallet (konstigt?) med Amanda som äntligen kommit hem från Norrmännen och ännu mera norrmän (Strömstad). Lite sur över att hon inte tog med några snygga norrmän hem till lilla mig. Men men! Om du ser detta så vet du det tills nästa gång. 
 
Vi firade Airas födelsedag. Eller ah, firade och firade... Hon fick massa mat, apelsin, knäckebröd och allt dedär. Och sen pratade vi om allt mellan himmel och gjord och vad vi ska göra i resten av våra liv. Amanda söker jobb btw (jag med??) så hör av dig om du kan erbjuda oss något haha. Jag lärde även Amanda lite Torslanda-style så jag tvinga på henne de röda Whitakerbyxorna (som jag tvingade henne att köpa?) och så fick hon låna mina Kingsland strumpor. That's how we do it, Jag blev nästan lite tårögd igår alltså. Fortsätt så :') hahaha!!
 
Och kanske ska nämna att Amanda fangirlade sönder när hon fick hälsa på bloggponnyn Winnietoo som min knepiga unge Alex äger nuförtiden. Fast hon fangirlade inte direkt, det var jag som sa åt henne att göra det och nu kan hon även skryta på sin blogg för alla ungar som är fans av konstiga hästbloggare ;D

RSS 2.0